čtvrtek 29. listopadu 2012

Čokoládové suflé s brusinkovou omáčkou

S blížícím se víkendem, kdy už se vidím s nohama nahoře a nic nedělající (což se nejspíš v plné parádě úplně nevyplní), se dokážu při bdělém stavu udržet horko těžko. Zvlášť když vzpomínám ještě na víkend minulý, když jsem se v jedné mlsné chvilce rozhodla připravit čokoládové suflé společně s omáčkou z čerstvých brusinek....

Na 6 porcí jsem použila: 4 vejce, 200 g tmavé čokolády, 2 lžíce hladké mouky, 100 g cukru krupice, 30 g másla, 4 lžíce silné kávy, lžíci rumu


Kousky čokolády jsem si společně s máslem rozehřála v mikrovlnce a nechala trochu zchladnout. Žloutky jsem vyšlehala s cukrem, přidala kávu, rum, mouku a čokoládu s máslem. Ze zbylých 4 bílků jsem vyšlehala sníh a opatrně přidala k čokoládové směsi, aby neztratila lehkost. Formičky jsem si vymazala máslem a vysypala cukrem a plnila je zhruba do 3/4 výšky. Suflé jsem pekla asi 15 minut na 200° - povrch vyskočil, mohl i mírně popraskat, ale uvnitř těsto zůstalo ještě vlhké a místy i tekuté. A podávala jsem ho s omáčkou z čerstvých brusinek připravenou velmi jednoduše - brusinky jsem zalité trochou vody nechala asi 10 minut dusit, podle chuti ocukrovala vanilkovým cukrem a nechala svařit v hustou omáčku.


Nu a pokud máte při čtvrtku sil pomálu, obrňte se třeba takovou čokoládovou dobrotou - až se do čokoládového dortíku zakrojíte, tak vytékající ještě horká čokoláda bude jistě tím pravým balzámem nejen pro chuťové buňky, ale to pohladí i po duši :-)))

11 komentářů:

  1. O víkendu nebudou žádný nohy nahoře, hezky pojedeš do Brna! :DD
    a tahle dobrota vypadá skvěle...tolik čokolády mmm!:)

    OdpovědětVymazat
  2. No teda! Vypadá to nádherně! Jsi šikovná.

    OdpovědětVymazat
  3. Sakryš, ty mi ale děláš chutě!! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. o mňam vyzerá to viac ako chutne :)

    OdpovědětVymazat
  5. dalsi skvely recept!!:) super napad
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!