pondělí 3. prosince 2012

Špenátový bulgur

Bulgur, ty malé kuličky, jak já je dlouho plánovala ochutnat, až při jedné návštěvě zdravé výživy, ze které odcházíme s mamkou s plnými náručemi, jsme ji přihodili do košíku. A pár dní na to jsem si ho připravila v jednoduché úpravě, které vévodil špenát na cibulce s trochou česneku. A řeknu Vám, bulgur už mě chytil a zařadil se hned mezi velké favority na chutné rychloobědy :-)

Použila jsem: bulgur, listový špenát (měla jsem jen mražený), cibuli, česnek, uzený krůtí filet (nebo šunku, slaninu), parmezán, olivový olej, sůl


Bulgur jsem uvařila podle návodu - asi 12 minut- do změknutí. Mezi tím jsem si orestovala česnek s cibulí do sklovata, poté přidala kousky uzeného. Nakonec jsem přihodila špenát, dochutila solí a smíchala s uvařeným bulgurem. Na talíři jsem si porci už jen posypala strouhaným parmezánem.


A kdybych to uměla, olíznu se až za ušima :-)

10 komentářů:

  1. Vyzerá to skvele. O bulgur-e som ešte nepočula. Čo to vlastne je? Ak by si náhodou vedela slovenský názov, môžeš mi ho prosím napísať? Ak to vlastne má iný názov v našom jazyku :))) Rada by som si to tiež pripravila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná pšenice a chutná fakt výborně :-) K dostání bude ve zdravých výživách nebo ve větších obchodech (nejspíš někde u rýže nebo luštěnin) a řekla bych, že stejný název má i ve slovenštině, protože i v angličtině je to stejně :-)

      Vymazat
  2. ja som ho minule mala s brokolicou a cibulkou orestovanou a chutil fakt skvele :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle nevypadá vůbec špatně! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam, bulgur jsem ještě nezkoušela. Díky za tip na další rychlooběd.
    Díky tobě nemusím už přemýšlet, co si pořád vařit do práce. :)

    OdpovědětVymazat
  5. bulgur miluju a tenhle recept zní zajímavě !:)

    OdpovědětVymazat
  6. Já se bála, že to je nějaké vulgární slovo a ono to dobrota a ještě zdravá. Kouknu se po něm.

    OdpovědětVymazat
  7. Mnam, super recept. Bulgur jsem ještě nikdy neměla, ale moc ráda bych ho zkusila! Tak snad s tvým receptem :-)

    OdpovědětVymazat
  8. hmmm, musim taky zkusit, vypada to rychle,snadne a chutne:)
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!